DUBOKA LUŽNICA

INFORMACIJE O TURI
Dužina ture: 67km

Tip ceste
: Kombinovano - asfalt, makadam

Težina ture
: Srednje teška

Strava link vožnje: https://www.strava.com/activities/6891870247

Duboka Lužnica u Zavidovićima je fascinirajuća destinacija za laganu biciklističku rutu. Ruta je pola cestovna, a pola makadamska, što je čini odličnom kombinacijom asfaltirane i off-road vožnje.

Put je dobro održavan, a šljunkoviti dijelovi su lagani za navigaciju, što ju čini pogodnim za vozače svih nivoa vještina. Ruta počinje laganim izlaskom iz gradskih zatim seoskih dijelova, što će Vam polahko ubrzati rad srca i pomoći Vam da zagrijete noge.

Uspon uzbrdo od Kamenice nije previše strm, što ju čini prilično laganim izazovom za većinu vozača. Dok se penjete, bićete okruženi prekrasnim pejzažima, uključujući kristalno čiste rijeke, guste šume i čisto plavo nebo. Put vijuga kroz ove slikovite oblasti, nudeći prekrasan pogled i mirnu vožnju. Kada dođete do cilja, imat ćete mogućnost branja srijemoša u rano proljeće.

Ruta završava mirnim spuštanjem, okružena bujnim šumama i cvrkutom ptica. Sve u svemu, Duboka Lužnica odličan je način da istražite zadivljujući krajolik Zavidovića uz malo vježbanja i svježeg zraka.
Details
Duboka Lužnica

GALERIJA SLIKA